Kurum Adı : Arpaçayır İlkokulu
WEB Adresi : http://horasanarpacayirilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Arpaçayır Köyü/HOROSAN

VİZYON
1.Saygıya dayalı, kendisine inanan ve güvenen, araştırmacı, sorgulayıcı ve paylaşımcı kişiler yetiştirmek. 2.Her yönüyle kaliteli ve nitelikli öğrenci yetiştirmek. 3.Sosyal aktivitelerde başarılı, insanlığa yararlı hizmetler yapabilmelerine imkan sağlamak. 4.Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojide kullanan eğitim merkezi olabilmek. 5.Arpaçayır İlkokulu´nu Köy İlkokulları içerisinde örnek ve lider okul yapmak. 6.Okulumuzda;Personelimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle iyi bir aile ortamı oluşturmak. 7.Başarıyı yakalamak için el ele, gönül günüle vermek.

MİSYON
1.Ahlaklı, başarılı ve sorumluluk duygusu taşıyabilen nesiller yetiştirmek. 2.Geleceği okuyan ve geleceği bu günden tasarlayan bireylerin yetiştiği bir okul olmak. 3.Öğrencilerimizin;sosyal kültürel ve fiziksel yeteneklerini geliştirmerini sağlamak için gerekli ortamları hazırlamak. (Spor alanları, masa tenisi, satranç vb.) 4.Hoşgörülü, evrensel düşüncelere sahip çevresiyle uyumlu bireyler olarak yetişmeleri için Rehberlik çalışmalarına önem vermek. 5.Merkezi okullardaki öğrencilere verilen fırsatlardan öğrencilerimize de fırsatlar vermek. Örneğin; Dershane, kurslar, etütler, doküman, materyal ve kütüphane gibi..

Öğretmen Sayısı : 4
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 70
Öğretim Şekli : ikili öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:30-11:35 (I.kademe) 11:35-16:20 (II.kademe)
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 2
Lojman Bilgisi : 2 adet milli eğitim,1 adet sağlık ocağı lojmanı olmak üzere 3 adet lojman vardır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : soba

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçeye 30, ile 110 km uzaklıkta.
Ulaşım : köy minibüsü ve taksilerle
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Arpaçayır köyü-Horasan

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :